ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την άμεση απόσυρση συγκεκριμένου άρθρου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού και του Μουσείου Ζυγομαλά ζητά ο Δήμος Ωρωπού.

Το θέμα του Μουσείου Ζυγομαλά, ναι μεν άπτεται της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά πρωτίστως αφορά, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των συνδημοτών μας Αυλωνιτών.
 
Την κληρονομιά αυτή βεβαίως, ως δημοτική αρχή θα υπερασπιστούμε, αν οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της.
 
Για τον λόγο αυτό, ήδη έχουμε αποστείλει προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και προς όλους τους Βουλευτές της περιοχής μας, αίτημα αναβολής της συζήτησης του θέματος στη Βουλή, ώστε να προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ,τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς του Αυλώνα.
 
Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι λυπηρό να βλέπουμε σήμερα τον επί μια πενταετία «δήμιο» της ανάπτυξης του Αυλώνα, να χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» χάριν της μικροπολιτικής που ακολουθεί. Είναι ντροπή!