ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ωρωπός: Tελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, για την εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προκοννήσου, στα Νέα Παλάτια

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος π. Μωησή, και του ιερού κλήρου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, για την εορτή του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προκοννήσου, στα Νέα Παλάτια.
 
Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, πέριξ του Ιερού Ναού, την οποία κρατούσαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Αγγελος Χατζηιωάννου.
 
Παρέστησαν επίσης η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γαζβινιάν, Γιάννης Κανελλόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
 
Ο νέος ναός, αποτελεί το όνειρο πολλών γενεών Παλατιανών, ο οποίος, με δωρεές και ιδίους πόρους από τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε να υλοποιείται από το 2010.
Ο Άγιος Τιμόθεος έζησε στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ., επί βασιλέων Ιουστίνου του θράκας και ανεψιού του Ιουστινιανού του Μεγάλου.
 
Λόγω τη μεγάλης του αρετής, έγινε επίσκοπος Προκοννήσου ή Προικοννήσου, και που σήμερα λέγεται Μαρμαράς. Τα ποιμαντικά του καθήκοντα εξάσκησε άριστα δια της πραότητας του και δια της προσευχής.
 
Κάποτε μάλιστα θεράπευσε και την κόρη του βασιλιά Ιουστινιανού από δαιμόνιο. Απεβίωσε ειρηνικά την 1η Αυγούστου. Αργότερα η βασίλισσα Θεοδώρα, προς ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Άγιο, έκτισε Μονή στο όνομα του, εκεί όπου βρέθηκε το άγιο λείψανο του. Εκεί κοντά μάλιστα, βρέθηκε και πηγή αγιάσματος. Η μνήμη του εορτάζεται 1η Αυγούστου.