ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Ωρωπού:Θα κορυφωθεί ο αγώνας για αξιοποίηση του Μουσείου Ζυγομαλά.

Παρότι ο Δήμος Ωρωπού δεν είχε καμία εμπλοκή στη λειτουργία και διαχείριση του Μουσείου Ζυγομαλά, εντούτοις η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη ήταν η απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και η έναρξη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία του Αυλώνα και τους αρμόδιους φορείς. Διατυπώθηκε η θέση του Δήμου Ωρωπού προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αλλά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.
 
Η Δημοτική Αρχή σέβεται απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι όμως διατεθειμένη όχι μόνο να αξιοποιήσει προς όφελος του μουσείου το νέο θεσμικό πλαίσιο αλλά και να πάρει πίσω όλα τα δικαιώματα που απεμπολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από αυτούς που σήμερα αντί να απολογούνται έναντι των Αυλωνιτών πήραν αυτόκλητα το ρόλο του δημόσιου κατήγορου.
 
Είναι άδικο ορισμένοι που έχασαν τις καρέκλες τους να στοχοποιούν άδικα τη Διευθύντρια του Μουσείου και του Δημοτικού Σχολείου Αυλώνος κα Έφη Κρέμου που καθημερινά δίνει μάχες με όλες τις δυνάμεις της. Χρησιμοποιούν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους για λίγη δημοσιότητα και για να κάνουν «φτηνή» αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή όταν μάλιστα γνωρίζουν πως αυτή η Δημοτική Αρχή έκανε ότι ήταν δυνατόν για να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Ευτυχώς όμως οι πολίτες έχουν μνήμη.
 
Ο αγώνας για να δημιουργηθεί βιώσιμο μέλλον για το μουσείο Ζυγομαλά και τον Αυλώνα θα συνεχιστεί.
 
Το Μουσείο Ζυγομαλά ήταν και θα παραμείνει πολιτιστική κληρονομιά του Αυλώνα και αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξει κανείς.
 
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού