ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο όμορφες μουσικές βραδιές διοργανώθηκαν το τριήμερο που πέρασε στο Συκάμινο και στον Ωρωπό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκδηλώσεων – Ωρωπός Καλοκαίρι 2022 που διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού

      Κοινό χαρακτηριστικό τους η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που μετά από τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα.
 
Την Παρασκευή (5/8) στο εμβληματικό εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας με πανοραμική θέα τον νότιο Ευβοϊκό ο Χρήστος Κάλοου, οι Αραθηναίοι, η Ματίνα Πάντζαλη και η Γεωργία Σαββοπούλου μας ταξίδεψαν στο παλιό, καλό, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, με αθάνατες επιτυχίες μεγάλων στιχουργών και ερμηνευτών, τραγούδια του Αιγαίου, της Μακεδονίας, της Κάσου, της Κρήτης, τραγούδια της Σμύρνης τραγούδια για των χαμένων πατρίδων.
 
Έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, οι αντιδήμαρχοι Συκαμίνου Δημήτρης Σαμπάνης, Αυλώνα Νίκος Τζεβελέκος και Γιώργος Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αγγελος Καλύβας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
 
Την Κυριακή 7/8 στο πάρκο Ιωάννη Κουρούπη στη θέση Αλώνια στον Ωρωπό, διοργανώθηκε παραδοσιακή βραδιά που ξεκίνησε με τραγούδια από τη Σμύρνη και συνεχίστηκε με παραδοσιακά δημοτικά και χορευτικά με την αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου. Τραγούδησε ο Παναγιώτης Σδούκος, κλαρίνο ο Χρήστος Χάρης, βιολί ο Κώστας Χρυσικόπουλος, λαούτο ο Ιωάννης Τούσιας και στα κρουστά ο Θανάσης Λάκκας. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ωρωπού και Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Λούπης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν. Παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Αυλώνα Νίκος Τζεβελέκος, Συκαμίνου Δημήτρης Σαμπάνης, καθαριότητας Ιωάννης Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Άγγελος Καλύβας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κιούσης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.