ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ήρωας του 1821 Ιωάννης Καλαμιώτης «ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ» στον Κάλαμο - Αποκαλυπτήρια Ηρώου στην Πλατεία Καλάμου (video) - Διαβάστε Περισσότερα...

«Ο οπλαρχηγός ήρωας του 1821 Ιωάννης Καλαμιώτης επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Κάλαμο του Δήμου Ωρωπού». Με αυτά τα λόγια ο καλαμιώτης φιλόλογος ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Μίχας ξεκίνησε την ιστορική αναφορά του σχετικά με την ανάδειξη της σπουδαίας προσωπικότητας του αγώνα κατά του οθωμανικού ζυγού φωτίζοντας παράλληλα ημερομηνίες και άλλα σημαντικά γεγονότα που αφορούν στον Κάλαμο και στα γύρω χωριά.
Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και η πρόεδρος του Αρβανίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου "ΜΠΕΣΑ" έκαναν μαζί τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας στο κέντρο της γραφικής πλατείας του Καλάμου, αφιερωμένη στον Ιωάννη Καλαμιώτη έργο του γλύπτη Γιάννη Σελεπέ.
Ο Ιωάννης Καλαμιώτης γεννήθηκε στον Κάλαμο, έλαβε μέρος σε όλα τα μεγάλα επαναστατικά γεγονότα στη βορειοανατολική Αττική, πολέμησε με επιτυχία τους Τούρκους και έπεσε ηρωικά στη μάχη του Σερπετζέ στην Ακρόπολη.
Στη σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Ιωάννη Καλαμιώτη, ο βουλευτές της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Αθανασίου και Παναγιώτης Σκουρολιάκος και η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. Βάσω Κόλλια. Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης, οι αντιδήμαρχοι Πανγιώτης Κιούσης, Γιάννης Κανελλόπουλος, Ευάγγελος Ηλιάσκος, Ανδρέας Γαζβινιάν, Γιώργος Αρμυριώτης, Γιάννης Δήμας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άγγελος Καλύβας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλάμου Δημήτρης Χορμοβίτης, τοπικοί σύμβουλοι και η πρώην Βουλευτής Ιωάννα Στεργίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.