ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Featured

Ε.Ο. Τρικάλων-Λάρισας. Εκατομμύρια έντομα “έκλεισαν” το δρόμο (video)

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από τη Λάρισα ο Φώτης Πάσσος και ο Βαγγέλης Ανυφαντής για το trikalavoice.gr.

Τα σμήνη των εντόμων σύμφωνα με το trikalavoice.gr, κάλυψαν το οδόστρωμα και περιόρισαν στο μηδέν την ορατότητα.

Πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο στην περιοχή μας.

Τα παιδιά που τράβηξαν το video στη Λάρισα, δεν μπορούν να πιστέψουν τα μάτια τους.

Μετά τις ιπτάμενες κατσαρίδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη Λάρισα, σειρά είχαν αυτά τα δίπτερα έντομα.

https://youtu.be/t0h_a4Hb-mQ

Πηγή: trikalavoice.gr

Featured

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τα πυρηνικά απόβλητα της Βουλγαρίας απειλούν την Ελλάδα

* Το θέμα ήρθε σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας.

* Ύποπτη η στάση της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού. 

*  Γιατί ήταν στα Αγγλικά γραμμένη ο ογκωδέστατη ΣΜΠΕ;


Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να πληγεί η Ελλάδα, από τα εξαντλημένα πυρηνικά καύσιμα και τα ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας.

Αυτό προκύπτει από τα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας μας, όπου συζητούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενός τέτοιου ενδεχομένου. Πρόκειται για ακόμα μία επιβεβαίωση, δυστυχώς, του Πράσινου Κινήματος, που είναι το μοναδικό κόμμα που στο παρελθόν, είχε αναφερθεί στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν για την Ελλάδα, από τον τρόπο διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων από τα εργοστάσια σε Κοζλοντούι και Ελίν Περίν της Βουλγαρίας. Το Πράσινο Κίνημα, συνεχίζει να βροντοφωνάζει "ΟΧΙ στα πυρηνικά", σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τα Περιφερειακά Συμβούλια, τα οποία συζητούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μάλιστα γνωμοδοτούν θετικά, έστω και με παρατηρήσεις. 

Στα Περιφερειακά Συμβούλια όλης της χώρας, συζητείται τον τελευταίο καιρό το θέμα με τίτλο : «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας». Πρόκειται για μία ΣΜΠΕ , που είναι ένα ογκώδες κείμενο πολλών χιλιάδων λέξεων, γραμμένη όλη στα Αγγλικά, θυμίζοντας άλλες εποχές, που η Βουλή ψήφισε τα νομοσχέδια της τρόικα , τα οποία ερχόντουσαν έτοιμα γραμμένα στα Αγγλικά. Πρακτική που σίγουρα υποτιμά τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η  διαβούλευση του θέματος γίνεται με βάση οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μεταξύ άλλων αναφέρει: «(…) Γίνονται διασυνοριακές διαβουλεύσεις σε περίπτωση που ένα κράτος – μέλος κρίνει ότι η εφαρμογή ενός εκπονούμενου σχεδίου ή προγράμματος, το οποίο αφορά την επικράτειά του, ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σε άλλο κράτος – μέλος». Υπάρχει δηλαδή πλήρης παραδοχή, ότι η Ελλάδα θα έχει επιπτώσεις, από τον τρόπο διαχείρισης των πυρηνικών αποβλήτων σε Κοζλοντούι και Ελίν Περίν. Το ίδιο αναφέρει και το κείμενο που έχει αποστείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις Περιφέρειες. 

Αν διαβάσει κάποιος την μελέτη των Στρατηγικής Μ.Π.Ε του σχεδίου επικαιροποιημένης στρατηγικής για τη διαχείριση των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων και των ραδιενεργών αποβλήτων της Βουλγαρίας, θα δει ότι δηλώνει ρητά, ότι αναζητεί χώρους ταφής για αποθήκευση και διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων και εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων, για 50 χρόνια στα πλαίσια της κατάργησης 4 πυρηνικών σταθμών και τον παροπλισμό  δύο νέων  πυρηνικών σταθμών. Επιπλέον, το επικαιροποιημένο σχέδιο το οποίο αφορά και η μελέτη, γίνεται επειδή πρόκειται να χωροθετηθούν και νέες εγκαταστάσεις σε Κοζλοντούι και Ελίν Περίν. Πρόκειται για τον υπό κατασκευή Εθνικό Αποθετήριο Πυρηνικών Αποβλήτων στη θέση «Ραντιάνα» του χωριού Χάρλετς του Κοζλοντούι, την εγκατάσταση αποτέφρωσης απορριμμάτων στο Κοζλοντούι, την κατασκευή εγκατάστασης παραγωγής συσκευασιών από τον κρατικό φορέα «Πυρηνικά Απόβλητα» το 2025 και δύο νέες πυρηνικές μονάδες στο Μπέλενε και δύο στο Κοζλοντούι. 

Κι εδώ μπαίνουν αβίαστα τα εξής ερωτήματα:  

1. Έχουν οι Περιφέρειες το εξειδικευμένο προσωπικό, για τα πυρηνικά απόβλητα, ούτως ώστε να υπάρχει τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη γνωμοδότηση; 
2. Θα υπάρξει μεταφορά και διέλευση των πυρηνικών αποβλήτων από τη χώρα μας; 
3. Έχει υπάρξει διαβούλευση της Ελληνικής με τη Βουλγαρική κυβέρνηση για τις νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία ;
4. Έχει λάβει προληπτικά μέτρα η κυβέρνηση για την προστασία των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος σε περίπτωση ατυχήματος; 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου, (η οποία είναι μόλις 500 χιλιόμετρα απόσταση από τις επικίνδυνες εγκαταστάσεις), οι υπηρεσιακοί παράγοντες δικαίως δήλωσαν αναρμόδιοι να εξηγήσουν, το θέμα. Παρόλα αυτά με τις ψήφους της παράταξης του Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη , υπήρξε θετική γνωμοδότηση.  Επίσης για την ιστορία, στην Περιφέρεια Αττικής , μαζί με την παράταξη της διοίκησης του νεοδημοκράτη Νίκου Χαρδαλια, υπέρ της γνωμοδότησης (με κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις),  ψήφισε και η παράταξη του Σύριζα με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη. 

Το Πράσινο Κίνημα καλεί τις Περιφερειες, όλης της χώρας να πάρουν σαφή θέση κατά των πυρηνικών αποβλήτων, και να ψηφίσουν ότι δεν θα δεχθούν καμία διέλευση και μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων, στα διοικητικά τους όρια. Επίσης καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό, για τα αποτελέσματα της συζήτησης με την βουλγαρική κυβέρνηση. Λέμε ΟΧΙ στα πυρηνικά. Προστατεύουμε το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον! 

Featured

Θρίλερ στον Μαραθώνα: Εντοπίστηκε στην παραλία σορός άνδρα με βαρίδια

Μια σορός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά στον Μαραθώνα το μεσημέρι της Κυριακής (02/06/2024) και αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό.

Την σορό στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά στον Μαραθώνα αντιλήφθηκε ένας πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή και ανέσυρε τη σορό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αριστερό πόδι υπήρχαν δεμένα με ένα σχοινί, βαρίδια που ξεπερνούσαν τα εννέα κιλά!

Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Φως στα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: protothema.gr

Featured

Έκτακτο : Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 70 ετών ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Καρράς «έφυγε» λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου  από ανακοπή, .ενώ  τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλευρό του  βρισκόταν η αγαπημένη σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη.

Ο Βασίλης Καρράς, κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.

Σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραγουδιστής είχε καταφέρει κάτι μοναδικό. Είχε πετύχει να μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο.

Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Featured

Ο αντιπεριφερειάρχης(που την πέφτει σε όλες τις γυναίκες), o Βαγγέλης(που πίνει ρούμι El Dorado και καπνίζει πούρα Κοχίμπα), το ραντεβού στο Μεγάλη Βρετάνια και τα ποσά που ακουγόντουσαν

Πρωί-πρωί ήρθε και μας κελάηδησε ένα πουλάκι, ξέρετε από αυτά που τα λένε όλα και  με αυτά που ακούγαμε δεν πιστεύαμε στα  αυτιά μας.

Μας είπε για ένα ραντεβού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία,  στο οποίο ήταν ο αντιπεριφερειάρχης(αυτός που την πέφτει σε όλες τις γυναίκες),  ο Βαγγέλης που πίνει ουίσκι lagavulin( 400 ευρώ το μπουκάλι), ρούμι El dorado(900 ευρώ το μπουκάλι), καπνίζει πούρα Κοχίμπα  και τον ψάχνει η OLAF(για   ατασθαλίες στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν ήταν σύμβουλος και διαχειριζόταν αυτά τα προγράμματα).

Το θέμα της συζήτησης ήταν οικονομικό και μάλιστα το πουλάκι που καθόταν σε διπλανό τραπέζι,  άκουγε και από τους δύο να συζητούν για διάφορες δουλειές και να ακούει τρελά ποσά.

Μάλιστα άκουσε δυο-τρεις φορές 7 ψηφία νούμερα και συζητούσαν οι δυο τους για αυτά τα ποσά λες και μιλάγανε για καραμέλες.

Τι δουλειά έχει να συζητάει αντιπεριφερειάρχης με ειδικό σύμβουλο( ο οποίος βέβαια εμπλέκεται σε μεγάλες δουλειές) και να συνομιλούν οι δυο τους για τις δουλειές  των εργολάβων.

Κύριοι την επόμενη φορά το ραντεβού να το κάνετε στα κρυφά,  ή αν είστε έξω να συζητάτε πιο χαμηλόφωνα να μη σας ακούνε οι διπλανοί.

Μάλιστα το ίδιο πουλάκι μου είπε αν αθροίσω τα ποσά που άκουσα, τότε το νούμερο θα ξεφύγει και θα πάει σε 8ψήφιο. 

Αυτά προς το παρόν και να ξέρετε όταν γράφουμε 10 λέξεις γνωρίζουμε άλλες 90.

Πάντως εμείς θα  ευχηθούμε στον Άγιο Νικόλα μήπως τους βάλει μυαλό ή αλλιώς  ας γίνει του Ευαγγελισμού.

Featured

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική – Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας στη Διοδώρου, στην περιοχή Μποζαΐτικα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένας νεκρός και τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται. 
Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται έργα εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης. Άλλες πηγές μιλούν για πρόβλημα στατικότητας που αντιμετώπιζε η γέφυρα. 

Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στη γέφυρα με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο και το ΓΝ «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο Ρίο και ένα άτομο στο «Άγιος Ανδρέας», ενώ οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έλαβε την πρώτη κλήση στις 12:46 μ.μ. και το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο στις 12:50. 

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα. 

Στο σημείο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλοί Ρομά που φωνάζουν ότι δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν στη γέφυρα σκοτώθηκαν και διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Παράλληλα, ένας άνδρας Ρομά λιποθύμισε από τη ζέστη. οι πολλοί Ρομά που φωνάζουν δικοί τους άνθρωποι που εργάζονταν κάτω από τη γέφυρα σκοτώθηκαν από την κατάρρευση.


«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα επάνω μας»

Άτομο που βρίσκονταν την ώρα της κατάρρευσης στο σημείο μαζί με τον αδελφό του δηλώνει: «Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα». Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπάρχουν εγκλωβισμένοι που έχουν πεθάνει. 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μπει στην εφημερία, πλην του «Αγίου Ανδρέα« και το νοσοκομείο του Ρίου, για τη μεταφορά τραυματιών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιμετρική οδός Πατρών με ρεύμα προς Αθήνα ια κλείσει στο 206ο χιλιόμετρο λόγω της κατάρρευσης. 


ΠΤΩΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΑΤΡΑΣ | 23.07.2023

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.
Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.


Πτώση Γέφυρας Περιμετρική Οδός Πάτρας - Απεγκλωβισμός ατόμου

gefyra_patra1gefyra_patra2

gefyra_patra3gefyra_patra4EKTAKTO Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική - Πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

EKTAKTO Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική - Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας, πληροφορίες και για άλλους εγκλωβισμένους ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

EKTAKTO Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στην Περιμετρική - Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας, πληροφορίες και για άλλους εγκλωβισμένους ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή φωτογραφιών dete.gr, pelop.gr, protothema

Featured

Γιώργος Γκόντζος(Μέλος του Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών): Πραξικόπημα η παράταση της θητείας των ΔΣ στα Επιμελητήρια για τρίτο συνεχόμενο έτος

Γράφει ο Γιώργος Γκόντζος.

Σε θρίλερ τελικά εξελίσσονται οι εκλογές των επιμελητηρίων της χώρας.

Και ενώ όλα τα διοικητικά συμβούλια  των επιμελητηρίων της Ελλάδος, ετοιμάζονταν για ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων σε εκλογές που είχαν προγραμματιστεί 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου,  κάποιοι “γαλάζιοι φωστήρες”,  φοβούμενοι ίσως το αποτέλεσμα των εκλογών μεθοδεύουν νέα αναβολή αυτών.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς οι τελευταίες διοικήσεις στεγνωτήρια έχουν εκλεγεί τον Δεκέμβριο του 2017. 

Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων ορίζεται από το νόμο στα τέσσερα χρόνια. 

Οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2021 αλλά λόγω της πανδημίας πήραν αναβολή ένα χρόνο και με τον ίδιο λόγο αναβλήθηκαν και το 2022 για το 2023. 

Ο  προηγούμενος υπουργός Ανάπτυξης κ Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ζητήσει από τα διοικητικά συμβούλια των επιμελητηρίων( εν μέσω προεκλογικής περιόδου),  να ορίσουν έως τις 19 Μαΐου τις εφορευτικές επιτροπές ( Μόλις  δύο μέρες πριν τις πρώτες εκλογές).

Στη  συνέχεια τα διοικητικά συμβούλια όρισαν και τις εκλογές για 3,4 και 5 Δεκεμβρίου και ξαφνικά κάποιοι στην κυβέρνηση  σοφίστηκαν να αναβάλλουν και πάλι τις εκλογές,  για έναν ακόμα χρόνο.

Δηλαδή οι διοικήσεις που επιλέγηκαν το 2017 και η θητεία τους έληγε τον Δεκέμβριο του 2021 θα συνεχίσουν να διοικούν έως και τον Δεκέμβριο του 2024.

Έλεος κύριοι της κυβέρνησης Αιδώς Αργείοι.

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν την αναβολή των εκλογών για τρίτη φορά;

Μήπως η αναβολή των εκλογών έχει να κάνει και με το ΕΒΕΑ;

Μήπως κάποιος σκέφτεται να είναι υποψήφιος στο ΕΒΕΑ και δεν θέλει να είναι από φέτος;

Ποιοι πρόεδροι επιμελητηρίων φοβούνται τις εκλογές;

Γιατί ενώ υπάρχει απόφαση της Βουλής για συγκεκριμένο χρονικό σημείο διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν απόλυτος στο ότι θα γίνουν στην ώρα τους και ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ΚΕΕΕ για τη διενέργεια τους στο τέλος του 2023, ξαφνικά κάποιοι «ανοίγουν» θέμα αναβολής;

Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει τα 880.000  μέλη των 59 επιμελητηρίων,  να αναδείξουν τις καινούργιες διοικήσεις οι οποίες θα τους εκπροσωπούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια;

Οποιαδήποτε αναβολή των εκλογών θα θεωρηθεί  πραξικοπηματική κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης και σίγουρα θα έχει αντίκτυπο σε όλα τα μέλη των επιμελητηρίων της χώρας.

Μπορεί κύριοι της κυβέρνησης να δόθηκε μία αναβολή δύο ετών λόγω του κοροναϊού αλλά φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία.

Για αυτό όλα τα  διοικητικά συμβούλια των επιμελητηρίων πρέπει να πάρουνε απόφαση στο διοικητικό συμβούλιο με το οποίο να καταδικάζουν οποιαδήποτε αναβολή και ότι δεν θα τη δεχτούν.

Αρχής γενομένης από το μεγαλύτερο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της χώρας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ζητώ από τον πρόεδρο κύριο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να συγκαλέσει εκτάκτως διοικητικό συμβούλιο την άλλη εβδομάδα, στο οποίο θα πάρουμε καταδικαστική απόφαση για την αναβολή των εκλογών( αυτό θα πράξω τη Δευτέρα το πρωί με επιστολή μου προς όλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου).

Επίσης εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αναβολή των εκλογών θα ζητήσω από το διοικητικό συμβούλιο του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο οποίο είμαι μέλος, να προσφύγουμε Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο με προσφυγή μας στο συμβούλιο επικρατείας, με την οποία  θα ζητάμε να γίνουν εκλογές στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Εκλογές κύριοι της κυβέρνησης, εδώ και τώρα και όχι αναβολή.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες, με τους συνδικαλιστές να συγκεντρώνουν υπογραφές κάτω από κείμενο, που έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Το κείμενο των εκπροσώπων των επιμελητηρίων:

«Μετά από δύο αναβολές, το 2021 και το 2022, η επιμελητηριακή κοινότητα κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή των εκλογών που έχουν ορισθεί για το τέλος του έτους.

Πριν από λίγες ημέρες όμως άρχισε να διακινείται η πληροφορία ότι μεθοδεύεται νέα αναβολή, κάτι που πλέον είναι επιβεβαιωμένο.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία πραξικοπηματική κίνηση, για μία απόφαση που πλήττει την εικόνα του επιμελητηριακού θεσμού, που υπονομεύει τη λειτουργία και την αυτοτέλεια του καθώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τις αποφάσεις για το μέλλον του δεν τις λαμβάνουν τα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας, αλλά καθορίζονται από τις βουλές κυβερνητικών παραγόντων που προφανώς επιδιώκουν πολιτικά οφέλη.

Όταν ομόφωνα η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) έχει αποφασίσει ότι δεν θα δεχθούμε άλλη παράταση, όταν η Βουλή των Ελλήνων έχει καθορίσει την ημερομηνία των εκλογών και όταν ο αρμόδιος Υπουργός (σσ Άδωνις Γεωργιάδης) είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει θέμα νέας αναβολής, είναι τουλάχιστον περίεργη η κίνηση να δρομολογείται παράταση ενός χρόνου στη θητεία των διοικήσεων.

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει γίνει η αναγκαία προεργασία από τα επιμελητήρια, όπως η συγκρότηση εκλογικών επιτροπών.

Από την εξέλιξη της κατάστασης φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι επιχειρούν να θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους τον επιμελητηριακό θεσμό. Αυτό ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για το ρόλο των επιμελητηρίων, ενώ αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Με υποβαθμισμένο τον επιμελητηριακό θεσμό, στερούνται οι επιχειρήσεις της χώρας – και κυρίως οι ΜμΕ - μίας αποτελεσματικής εκπροσώπησης.

Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Εάν περάσει η μεθόδευση για αναβολή των εκλογών, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε πολύ χειρότερες καταστάσεις στο μέλλον.

Ζητάμε το αυτονόητο. Την αυτοτέλεια των επιμελητηρίων της χώρας και την προστασία του επιμελητηριακού θεσμού. Είναι θέμα δημοκρατίας και κοινής λογικής. Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και όχι όποτε αποφασίζεται πίσω από κλειστές πόρτες. Επιμελητήρια και επιχειρήσεις δεν πρέπει να εξαρτώνται, ούτε να άγονται και να φέρονται, από μικροπολιτικές μεθοδεύσεις.

Τα επιμελητήρια ανήκουν μόνο στα μέλη τους. Και όλες οι ενέργειες που σχετίζονται με τη λειτουργία τους πρέπει να γίνονται με πλήρη διαφάνεια.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το θέμα και να μην προκαλεί κρίσεις εκεί που δεν χρειάζεται."

Υπογράφουν:

1. Γκολομάζος Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας

2. Δαμούλος Φώτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας

3. Πάσχος Αλέξανδρος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

4. Ραβάνης Παύλος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

5. Σπαθής Σταύρος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης

6. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

7. Χρυσοστόμου Ευθύμιος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

8. Βαργιάμης Δημήτριος, Α’ Αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

9. Γιαμάς Ιωάννης, Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Πρέβεζας

10. Δαμίγος Κωνσταντίνος, Α΄ Αντιπρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

11. Δημητρίου Δημήτριος, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

12. Καρράς Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αργολίδας

13. Μαρκουλιδάκης Κωνσταντίνος, Μέλος Δ.Σ. Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

14. Μερελής Κυριάκος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

15. Σοφιανός Νίκος, Μέλος Δ.Σ. Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών»

Featured

Tο ερωτικό τρίγωνο των δύο γυναικών υποψηφίων δημάρχων για το οποίο θα μιλάει το πανελλήνιο_

Τα ερωτικά σκάνδαλα μεταξύ πολιτικών και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Δεν γνωρίζουν από σύνορα, ηλικίες και… οικογένειες. 

Ωστόσο, μερικές ροζ ιστορίες έχουν λίγο παραπάνω αλατοπίπερο από άλλες, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση όπου εμπλέκονται δύο γυναίκες υποψήφιες δήμαρχοι και μάλιστα σε ένα βίντεο άκρως αποκαλυπτικό.

Η πρώτη γυναίκα η οποία θα διεκδικήσει  τη δημαρχία μεγάλου δήμου και έχει κλείσει τα δεύτερα άντα,  ενώ η δεύτερη έχει κλείσει τα πρώτα ήντα.

Πάντως οι δύο γυναίκες έχουν και άλλα κοινά μεταξύ τους, αφού η πρώτη υποψήφια είχε εκλεγεί,  με τον πρώην άντρα της δεύτερης.

Το βίντεο, το οποίο από ότι λένε οι κακές γλώσσες είναι πολύ πιπεράτο, γιατί οι δύο κυρίες είναι πολύ “αποδοτικές” αλλά και με ιδιαίτερες  προτιμήσεις.

Φημολογείται ότι βρίσκεται στα χέρια υποψηφίου δημάρχου αντιπάλου της πρώτης και όποιος θα το δημοσιοποιήσει μάλιστα πολύ σύντομα.

Featured

«Κουράστηκαν» από νωρίς....Ξεκίνησαν να «εργάζονται» στην Βουλή: Το διαδικτυακό τάβλι «πάει»… σύννεφο

Κατά τη χθεσινή ημέρα ξεκίνησαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και ως εκ τούτου η συντριπτική πλειοψηφία των Κ.Ο. ήταν στη Βουλή από νωρίς.

Τα «πηγαδάκια» έδιναν και έπαιρναν πριν και κατά τη...διάρκεια των συζητήσεων.

Ωστόσο ένα στιγμιότυπο ξεχώρισε από τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση στη Βουλή.

Αφορά τον βουλευτή που ο φωτογραφικός φακός τον «έπιασε» να…παίζει τάβλι με το κινητό του κάτω από το έδρανο!

Πηγή:fonaklas.gr

Featured

Η εκδίκηση της ερωμένης! Ο άπιστος «γαλάζιος» βουλευτής

Τι κακό σου κάνουν τελικά αυτές οι γυναίκες ρε παιδί μου! Στην περίπτωση μας έχουμε έναν Νεοδημοκράτη Βουλευτή της Β' Αθήνας, που εξελέγη και πάλι.


Έγινε γνωστός  και βέβαια το επόμενο ήταν να βρει και μια ερωμένη. Την βρήκε, αλλά τι τον βρήκε αυτόν μετά ούτε καν που το φανταζόταν.

Θυμάστε προ λίγο μηνών ένα δημοσίευμα που αναφερόταν, ότι ξυλοκοπήθηκε βουλευτής, στο γραφείο του διότι χρώσταγε λεφτά σε τοκογλύφους αφού είχε δανειστεί για να καλύψει την προεκλογική του καμπάνια. Τα χρέη έχουν διπλασιαστεί και από ότι φαίνεται όπως το πάει ο βουλευτής πάλι την ίδια μοίρα θα έχει. Μακάρι να βρει να τα δώσει αλλά από που άραγε αφού όπως μαθαίνουμε το χρέος έχει φτάσει στα 140.000€.  Ο πολιτικός όπως μαθαίνουμε επισκέπτεται συχνά και μια χαρτοπαικτική λέσχη πέριξ του κέντρου Αθηνών.

Αλλά και εκεί από ότι φαίνεται μείον βγαίνει. Ύστερα από την  εκλογή του το 2019 γνώρισε σε γνωστό μπουζουξιδικο της Αθήνας μιας 32χρονη ξανθιά τότε, τώρα μελαχρινή, όπου είναι υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. Ερωτευτήκανε, αγαπηθήκανε αλλά στο τέλος η σχέση κατέληξε σε έναν μεγάλο εκβιασμό.

Εκείνη ζητάει λεφτά για την καλή ζωή αφού όπως μαθαίνουμε εμφανίζεται στο Δήμο Αθηνάιων όπου εργάζεται κάθε μέρα με άλλη γόβα και άλλη τσάντα. Μόλις άρχισαν τα πρώτα «δεν έχω άλλα να σου δώσω» επακολούθησαν οι μπιχτές του τύπου «να μην δίνεις στην γυναίκα σου και να τα δίνεις σε μένα».

Μαθαίνουμε ότι ο καυγάς ανάμεσα τους  που έγινε που έγινε έξω από καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας θα έχει και συνέχεια.

Η εκδίκηση της ερωμένης που σε πιάνει να την απατάς είναι διπλή. Τα πικάντικα της σχέσης δεν τα αναφέρουμε αφού δεν αποτελούν μεγαλείο για τον αντρικό πληθυσμό.

Πηγή: edolio5

Featured

ΤΑ ΧΑΛΙΑ στο "Αττικόν"! 65ΧΡΟΝΟΣ έκανε εγχείρηση καρδιάς και τον έβγαλαν σε ...ράντζο στο διάδρομο

Σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο στην καρδιολογική πτέρυγα έκανε επέμβαση καρδιάς 65 χρονος και λόγω έλλειψης κρεβατιών – δωματίων, αναρρώνει σε ράντζο στον διάδρομο! Καταντια και λύπη! Κατάφορη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας! 

Τα αποτελέσματα της απαξίωσης και υποβάθμισης του ΕΣΥ.

Όταν η  ΝΔ λίγες μέρες πριν έκανε προκλητικό προεκλογικό σποτ για το ΕΣΥ (Το σποτ ξεκινά με ένα πλάνο που δείχνει τον ΑΔΕΙΟ διάδρομο ενός νοσοκομείου και έναν γιατρό να περπατά μόνος του. Και αμέσως πέφτει το προκλητικό μήνυμα της ΝΔ: «”Τι ωραίο ράντζο” δεν είπε ποτέ κανείς σε νοσοκομείο. Γι΄αυτό και θα ανακαινίσουμε 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας». 

Εδω το σποτ https://youtube.com/watch?v=yyEEOaOQf1I&feature=share9…) 

Οταν ο Θάνος Πλεύρης στις 8/5/23 δήλωσε κομπάζοντας: «Μηδέν ράντζα σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής»

 Ο Πνευματικος και οι υποστηρικτές της ιδιωτικής υγειας τρίβουν τα χερια τους!

Πηγή: fonaklas.gr

Featured

Τους κοιτούσε όλος ο κόσμος! Τα ξεφτιλίκια από την ερωμένη - υπάλληλο (προϊσταμένη) του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος και ο «γαλάζιος» βουλευτής του Νότιου Τομέα «Mr γαριδάκης»

Την προηγούμενη Τέταρτη, ένεκα αναγκών του ρεπορτάζ, βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος πέριξ των ξενοδοχείων που συχνάζει όλος ο καλός ο κόσμος. Το ένα εξ αυτών για τους γνώστες έχει και δωμάτια που χρησιμοποιούν οι «αρχές» όπου καταγράφουν με ήχο και εικόνα διάφορα ραντεβού.

Αυτά θα τα πούμε άλλη φορά γιατί τώρα έχουμε πιο καυτό ρεπορτάζ. Στα «όρθια» έξω από ένα καφέ γινόταν ένα ραντεβού μεταξύ γνωστού βουλευτή και της ερωμένης του που εργάζεται στον Δήμο Αθηναίων. Είχε προηγηθεί όπως όλα έδειχναν συνάντηση στο καφέ και προήλθε έντονη διαφωνία. Και τι δεν του είπε...

Μπάμια τον ανέβαζε γαριδάκι τον κατέβαζε. Κάτι θα ήξερε αυτή περισσότερο από εμάς! Αυτός για να μην εισπράττει άλλη ξεφτίλα σηκώθηκε να φύγει με γοργό βήμα, αυτή από πίσω του άρχισε να φωνάζει σαν την παλαβή του χωριού! «Κοιτάξτε τον άντρα που ήθελε και δεύτερη ερωμένη. Εμένα να ρωτήσει η κυρία».

Η πλάκα είναι όμως, και θα έλεγα δεν είναι πλάκα τελικά, ότι η κυρία είχε βγάλει και το κινητό της και κατέγραφε τα όσα έλεγε η ίδια πίσω από την πλάτη του Εθνοπατέρα, όπου τον ακολουθούσε.

Αν με ρωτάτε ποιος είναι μάλλον δεν θα σας απαντήσω όπως καταλαβαίνετε αφού δεν επιθυμώ να κλείσω σπίτια μια και ο βουλευτής επανεξελέγη στον Νότιο Τομέα και σε καλή θέση και φυσικά είναι και παντρεμένος. Όπως μου είπαν και η κυρία είναι παντρεμένη.

Πηγή: edolio5

Featured

Ο Πειραιώς Σεραφείμ εκθέτει Μητσοτάκη! Αποδομεί την στάση της Νέας Δημοκρατίας

Ηχηρή παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, από το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών σε σχέση με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την «επίκληση» της Ορθοδοξίας από πολιτικά κόμματα.

Με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο εκκλησία online, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς εκφράζει την αντίθεση της στην πολεμική που έχει εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά κομμάτων που πολιτεύονται με γνώμονα τις ορθόδοξες αρχές και αξίες.

«Κάθε δημόσια ομολογία Χριστού, είναι απόλυτα επαινετή από το Θεό», αναφέρει η επιστολή, βάζοντας φωτιά στην στρατηγική Μητσοτάκη προκειμένου να εισέλθουν λιγότερα κόμματα στην ελληνική Βουλή.

Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή αντιπαράθεση της εκκλησίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλλον δεν θα είναι η τελευταία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Πηγή: newsbreak.gr

Featured

Το Predator και ο «αναστενάρης» υπουργός (με το σαλιωμένο μαλλί) που το «έκανε» όπως ο Παύλος Χαϊκάλης

Τον έφαγε η τσιγκουνιά του για κατ' οίκων «πεταλουδίτσες» αφού ήθελε η «δουλειά» να γίνεται με αχ και βαχ εξ αποστάσεως.

Τελικά αυτό το διαβόητο Predator έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη! Άλλωστε αυτός ήταν και ο ρόλος του. Έχει όμως και τα ευτράπελα του.  Επώνυμος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, που εκλέγεται στην επαρχία, είχε την αδυναμία της ροζ ενασχόλησης με το διαδίκτυο, το Facebook και τις FaceTime συζητήσεις «βάθους» με το άλλο φύλο από το κινητό του!

Για να καταλαβαίνετε, η υπόθεση που θα στοιχίσει στον φέρελπι επαρχιώτη πολιτικό παραπέμπει στην ταινία safe sex και τις αντίστοιχες στιχομυθίες του Παύλου Χαϊκάλη του τύπου «τι σου κάνω μάνα μου»! Μιλάμε για γελοίες καταστάσεις. Και όλα αυτά για να μην πληρώσει, όπως έκανε στο παρελθόν, μια «πεταλουδίτσα» αφού προτιμούσε η «δουλειά» να γίνεται εξ αποστάσεως και μάλιστα με το κινητό τηλέφωνο που πλήρωνε το υπουργείο. Να που η τσιγκουνιά πληρώθηκε τελικά.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν ο εν λόγω αποτύχει στην πολιτική σκηνή, πιθανόν να ανοίξει ο δρόμος για την ενεργό εμπλοκή του στην έβδομη τέχνη! 

Featured

Καταδικάστηκε ο Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα σε 40 μήνες φυλακή με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών για γενετήσια προσβολή σε ανήλικο καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου ο 40χρονος αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα.
Ο κατηγορούμενος είχε στείλει σε 13χρονο μαθητή μέσα από το κνητό του τηλέφωνο βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.
Ο αρχιμανδρίτης δεν εμφανίστηκε στο δικαστληριο επικαλούμενος ασθένεια και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.
Στην προανακριτική του απολογία ο ιερομένος είχε υποστηρίξει για την υπόθεση:
«Αρνούμαι την κατηγορία όπως μου αποδίδεται. Πράγματι αυτά τα δύο βίντεο τα απέστειλα εκ παραδρομής στον ανήλικο ενώ απευθύνονταν στον διαδικτυακό μου φίλο στο instagram με όνομα προφίλ st …… o οποίος είναι άνω των 26 ετών, διαμένει ή Θεσσαλονίκη ή Ορεστιάδα και με τον οποίο αρχίσαμε διαδικτυακή συνομιλία από την 24.05.2023. Με τον συγκεκριμένο ανταλλάσσαμε διάφορα βίντεο και μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και εκ παραδρομής όταν είδα τη φωτογραφία με τα παπούτσια του ανηλίκου θεώρησα ότι είναι ο ενήλικος διαδικτυακός μου φίλος και γι' αυτό απέστειλα τα συγκεκριμένα βίντεο. Δεν έχω ανταλλάξει ποτέ μηνύματα ούτε ερωτικού ούτε άλλου περιεχομένου με διαδικτυακούς φίλους κάτω των δεκαοκτώ ετών. Ότι μηνύματα έχω στείλει μέχρι τώρα στον ανήλικο ήταν διαδικτυακά κηρύγματα ή ομιλίες μου. Αισθάνομαι πολύ άσχημα που έστω εκ λάθους περιήλθαν αυτά τα βίντεο στον ανήλικο και ζητάω ταπεινά συγγνώμη».
Μετά το τέλος της δίκης η μητέρα του 13χρονου δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Η δικαιοσύνη έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της. Εύχομαι να ήταν το πρώτο και το τελευταίο παιδί. Ο λόγος που κινηθήκαμε νομικά είναι γιατί θέλω να αποκατασταθεί η πίστη μου στο Θεό. Μετά το πρώτο βίντεο, συνέχισε να στέλνει άσεμνα μηνύματα στο παιδί» δήλωσε η μητέρα του 12χρονου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ιερέα.
Featured

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Χριστόδουλος και το «χέρι» στα λεφτά από τις δωρεές για να πληρώνει πλατφόρμες για γνωριμίες με ομοφυλόφιλους

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα  από την υπόθεση που αφορά αρχιμανδρίτη ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε χρήματα από δωρεές για να τα χρησιμοποιήσει σε εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα The Advertiser η οποία παρουσίασε τον αρχιμανδρίτη Ιωάννη Χριστόδουλο όπου είναι εφημέριος στην Μελβ ως τον κατηγορούμενο ιερέα που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Grindr για να συνομιλεί με άνδρες και να τους στέλνει γλαφυρές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων και πορνογραφικές εικόνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέος Κόσμος, ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε προσωρινή αργία από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά το δημοσίευμα που παρουσιάζει και συνομιλίες του ιερέα με άνδρες.

Παράλληλα, η Αρχιεπισκοπή διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν τα όσα αναφέρονται για τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ από το περιβάλλον του αρχιμανδρίτη ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας ιερέας είναι αθώος και έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Ότι δηλαδή κάποιος του πήρε την ταυτότητα και έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στην εν λόγω εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, με σκοπό να εκθέσουν τον ιερέα.


Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος ο αρχιμανδρίτης «φέρεται να υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης. οτι, δηλαδή, δεν έφτιαξε ο ίδιος τον λογαριασμό στην ιστοσελίδα Grindr, αλλά κάποιος άλλος, εν αγνοία του, για να τον εκθέσουν. Λέει ότι «μόνος ένας ηλίθιος θα μπορούσε να είναι Αρχιμανδρίτης και, συγχρόνως, να έχει και λογαριασμό σε ιστοσελίδα με ομοφυλόφιλους και, μάλιστα, με φωτογραφία του και να πιστεύει ότι αυτό δεν θα γίνει αντιληπτό».

Πάντως, η εφημερίδα «The Advertiser» υποστηρίζει ότι ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, που έως τώρα υπηρετούσε στην Αδελαΐδα και είχε τοποθετηθεί στον Άγιο Νεκτάριο στο Fawkner της Μελβούρνης , «ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες ενεργός στην ιστοσελίδα ομοφυλοφιλικών συναντήσεων Grindr». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Advertiser τα χρήματα που έλαβε από πιστούς ο αρχιμανδρίτης αγγίζουν τις 500.000 δολάρια κάτι που το περιβάλλον του ιερέα αρνείται κατηγορηματικά.

Όπως αναφέρει ο Νέος Κόσμος, παρά τα δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος δεν κατηγορείται από τις Αρχές για κανένα αδίκημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος έφτασε στην Αδελαΐδα από την Ελλάδα στις αρχές του 2011, όπου εξαιτίας της συμπεριφοράς του είχε απομακρυνθεί από τις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας της Ν. Αυστραλίας. Μάλιστα είχε περάσει από διάφορα μοναστήρια παλαιοημερολογιτών ενώ κάποια στιγμή είχε στείλει υβριστική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Νίκανδρο που είχε οδηγήσει και στην καθαίρεσή του τότε.

Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, μετά την απόλυσή του από την Κοινότητα Ν. Αυστραλίας και από ένα σύντομο πέρασμα από το Wollongong, επέστρεψε στην Αδελαΐδα το 2014 και προσπάθησε να ιδρύσει μια νέα εκκλησία. Τελικά, αποκαταστάθηκε και τον Ιούλιο του 2020 διορίστηκε εφημέριος στον Άγιο Ανδρέα Νότιας Αυστραλίας.

Featured

Σοκ στο Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες για τουλάχιστον τρεις ημέρες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομειο Αττικόν  που έρχεται να επιβεβαιώσει το… βουνό από προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΣΥ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας 47χρονος βρισκόταν νεκρός στις τουαλέτες του νοσοκομείου για -τουλάχιστον- τρεις ημέρες και τελικά εντοπίστηκε από το προσωπικό, λόγω της έντονης και δυσάρεστης μυρωδιάς. Ο άνδρας ήταν τοξικομανής και εισήχθη στο Αττικόν, λόγω προβλημάτων υγείας που του είχε προκαλέσει η χρήση ναρκωτικών. Οι γιατροί της Πνευμονολογικής – Νευρολογικής κλινικής του είχαν κάνει πειθαρχικό εξιτήριο, καθώς – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις τους. 

Ο 47χρονος εντοπίστηκε στις τουαλέτες, τρυπημένος από μία σύριγγα. Εκτιμάται, ότι βρισκόταν εκεί νεκρός για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Όπως υποστήριξαν οι καθαρίστριες, δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα και θεώρησαν ότι ήταν κάποιος μέσα. Έτσι δεν μπήκαν να καθαρίσουν, με αποτέλεσμα η σορός να γίνει αντιληπτή από την έντονη δυσοσμία.     

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου “Αττικόν”, ανέφερε πως έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και υποστήριξε ότι “ήταν ένας χώρος που είχε εντοπίσει ο ίδιος ότι ήταν αδρανής και δεν ήταν λειτουργικός και τον είχε ανακαλύψει από το διάστημα της νοσηλείας του. Δεν ξέρουμε την ακριβή μέρα του θανάτου του. Αμέσως, ακαριαία φωνάξαμε την ασφάλεια, ήρθαν οι άνθρωποι εκεί, έψαξαν και βρήκαν τα στοιχεία. Και όταν κοιτάξαμε στα αρχεία του νοσοκομείου, είδαμε πως ήταν ο ασθενής, στον οποίο οι γιατροί είχαν δώσει πειθαρχικό εξιτήριο από τις 5 Ιουνίου. Από τότε δεν είχαμε κανένα νέο και δεν ξέραμε την τύχη του.

Ο χώρος αυτός δεν ήταν ένας λειτουργικός χώρος καθημερινής χρήσης, ώστε να μπαίνουν κάθε μέρα καθαρίστριες για να καθαρίζουν. Είχε αποχαρακτηριστεί από χώρος τουαλέτας και είχε βγει από τη λειτουργία της για λίγες μέρες, γιατί γίνονταν κάποιες εργασίες εκεί”.

Πηγή newsit.gr

Featured

Λασίθι: Σημειώματα άφησαν πίσω τους οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν απαγχονισμένοι

Κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του ο ένας 35χρονος - Στη ΓΑΔΑ υπηρετούσε ο δεύτερος που εντοπίστηκε νεκρός σε χωράφι.

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κρήτη, με δύο συνομήλικους αστυνομικούς να εντοπίζονται απαγχονισμένο  σε διάστημα μίας ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για δύο 35χρονους άνδρες -εν ενεργεία αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε διαφορετικά τμήματα της χώρας- τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία του νομού Λασιθίου.

Ο πρώτος αδικοχαμένος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του και συγκεκριμένα κρεμασμένος στην πόρτα του σπιτιού του, στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα, φέρεται να άφησε ιδιόχειρο σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν  στον θάνατο.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πρόσφατα είχε φτάσει στο νησί με μετάθεση, για να υπηρετήσει στην Ασφάλεια του Αγίου Νικολάου. Οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για μια ήρεμη προσωπικότητα, ενώ ο ρόλος του ήταν εκείνος του αστυνομικού που έκανε έρευνες με τη συνοδεία σκύλου.

Την σορό του δεύτερου 35χρονου αστυνομικού εντόπισαν συνάδελφοί του, αυτή τη φορά  κάτω από μία ελιά σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος της Σητείας. Κατά πληροφορίες, δεν είχε καταγωγή από το νησί ούτε υπηρετούσε σε αυτό, αλλά είχε κατέβει για διακοπές. Είχε καταγωγή από την Πελοπόννησο και υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ.

Πηγή: protothema.gr

Επικρατέστερο σενάριο για τον άδικο χαμό τους είναι η αυτοκτονία, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και οι δύο έφυγαν απόι τη ζωή με αντίστοιχο τρόπο σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή.

Οι δύο υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ βρέθηκαν νεκροί με διαφορά μιας ώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr αμφότεροι άφησαν πίσω τους σημειώματα. Προανάκριση για τα αίτια διενεργούν το Α.Τ. Σητείας και το Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Featured

Κόρινθος: Νεκρός ο οδηγός του οχήματος - Έχασε τον έλεγχο του ΙΧ και εξετράπη της πορείας του

Εκτροπή και ανατροπή Ι.Χ οχήματος σημειώθηκε, στον επαρχιακό δρόμο Σπαθοβουνιου- Αρχαίων Κλεωνών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του korinthostv.gr.

Ο οδηγός για άγνωστη αιτία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, ενώ η γυναίκα συνοδηγός δεν τραυματίστηκε.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας διενεργεί προανάκριση.

Featured

Η «αδήλωτη» διάρρηξη σε σπίτι Δημάρχου της Αττικής και οι 700.000 ευρώ από την ντουλάπα που έκαναν φτερά

Ποιος θα το φανταζόταν, ότι ο διαρρήκτης που μπήκε στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Δυτική Αθήνα και άρπαξε από διαμέρισμα 700.000 ευρώ δεν θα αναζητηθεί ποτέ. 

Η αιτία είναι ότι το χρήμα ήταν κατά μαύρο και ο κάτοχος του, δήμαρχος μεγάλου δήμου της Αττικής δεν έχει σκοπό να το δηλώσει στην αστυνομία. 

Πριν από λίγες μέρες του τηλεφώνησε έντρομη η συγκάτοικός - ερωμένη του στο γραφείο και του είπε πως μόλις γύρισε στο σπίτι με τον γιό του από τον 1ο γάμο (έδινε εξετάσεις στο λύκειο) και το βρήκαν άνω κάτω. Έτρεξε στην ντουλάπα που είχαν βάλει ένα κουτί από παπούτσια 700.000 ευρώ και ήταν άφαντο.

Λεφτά που βεβαίως - βεβαίως είχε μαζέψει ο τοπάρχης με τον κόπο του και την δουλειά του. Γύρισε σπίτι και αποφάσισαν να κουκουλώσουν την διάρρηξή και φυσικά να μην πουν κουβέντα στην ΕΛΑΣ για τα λεφτά που τους πήραν αφού δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Επειδή όμως τίποτα δεν μένει κρυφό σε αυτή την μικρή Ελλάδα, το γεγονός μαθεύτηκε από τον γιο που το είπε σε έναν συμμαθητή του, εκείνος σε έναν άλλον και τελικά μαθεύτηκε. 

Υπήρχε πάντα η απορία πως έχτισε το πολυτελέστατο εξοχικό σε παραθεριστικό κέντρο πέριξ της Αθήνας πριν από 2 χρόνια, Τώρα  λύθηκε και αυτή η απορία.