ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Απίστευτα κέρδη για τους "πειρατές" της συνδρομητικής τηλεόρασης: 150 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο - 800.000 πελάτες
Featured

Απίστευτα κέρδη για τους "πειρατές" της συνδρομητικής τηλεόρασης: 150 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο - 800.000 πελάτες

Συνολικά 8 υποθέσεις "πειρατείας", έχει διαχειριστεί η ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή του έτους.

150 εκατομμύρια ευρώ, παράνομος ετήσιος... τζίρος. Περίπου 800.000 πελάτες. Πρόκειται για δύο αριθμούς που αποτυπώνουν το μέγεθος της δράσης των κυκλωμάτων "πειρατείας" σήματος συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Την περασμένη Παρασκευή, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν ένα ακόμα χτύπημα σε βάρος "πειρατών" που δραστηριοποιούνταν σε Αττική, Ηλεία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Εννέα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν από τις αρχές, καθώς επίσης και ένα άτομο που είχε δημιουργήσει δικό του δίκτυο για την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών, αλλά και ένας πελάτης.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, οι νέες συλλήψεις αφορούν ένα μικρό κομμάτι από τη παράνομη δραστηριότητα που καταγράφεται εντός των συνόρων, με φόντο την χρυσή πίτα των πειρατικών αναμεταδόσεων.

Τρεις υποθέσεις σε τρεις μήνες

Συνολικά 8 υποθέσεις "πειρατείας", έχει διαχειριστεί η ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή του έτους. Για αυτές κατηγορούνται 51 άτομα, ενώ οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 35. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, οι αρχές έχουν εξαρθρώσει τρία κυκλώματα μα τουλάχιστον 20.000 πελάτες σε όλη τη χώρα.

Τα κέρδη των "πειρατών" που έχουν συλληφθεί φτάνουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ! Το συνηθισμένο "τιμολόγιο" των… πειρατών είναι 120 ευρώ η συσκευή, 50 ευρώ η 3μηνη συνδρομή και 20 ευρώ η μηνιαία.

Όσον αφορά την τελευταία εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον 2.000 χρήστες προμηθεύονταν παράνομα σήμα, με τον τζίρο των συλληφθέντων να ξεπερνά 420.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, η συνολική ζημία των εταιρειών παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων ανέρχεται στα 2.240.000 ευρώ. Η δικογραφία για την υπόθεση, περιλαμβάνει και 43 πελάτες του κυκλώματος, που κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς λάμβαναν έναντι αντιτίμου από τα μέλη της οργάνωσης παράνομο λογισμικό και εξοπλισμό για τη θέαση συνδρομητικών καναλιών.

"Η μάχη κατά των εγκληματικών οργανώσεων που επιδίδονται στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών είναι διαρκής και επίμονη. Μετά την εξάρθρωση του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία", σημείωσε σε ανάρτηση του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Εγγυητές... πελατών

Βασική επιδίωξη των "πειρατών" ήταν να γνωρίζουν προσωπικά το πελατολόγιό τους, έτσι ώστε να εισπράττουν τα χρήματα είτε χέρι με χέρι, είτε μέσω τραπεζών, είτε μέσω διαδικτυακών εταιρειών μεταφοράς. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις για μεγαλύτερη ανωνυμία, οι συναλλαγές γίνονταν με κρυπτονομίσματα. Υπό τον φόβο ότι θα γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές, δεν δέχονταν νέους πελάτες, εκτός εάν κάποιος από τους υφιστάμενους μπορούσε να εγγυηθεί.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δημιουργοί και συντηρητές της τεχνολογικής υποδομής, ήταν τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, στις τσέπες των οποίων κατέληγε το 60% των παράνομων εσόδων. Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος λειτουργούσαν ως μεταπωλητές των ειδικών συσκευών (IPTVBOXES), μέσω των οποίων μπορούσε κάθε χρήστης τους, να συνδεθεί παράνομα με τα συνδρομητικά κανάλια.

Οι "πειρατές" είχαν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κατάσταση του κάθε χρήστη, εάν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, εάν έχει λήξει η περίοδος συνδρομής του καθώς και να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν την σύνδεση του.

Πηγή:https://www.thetoc.gr/