ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αποκρυπτογραφώντας το πρόγραμμα του υποψ. Δημάρχου  Χρήστου Αηδόνη – Το 90% ήδη υλοποιείται από την διοίκηση Ζούτσου

Αποκρυπτογραφώντας το πρόγραμμα του υποψ. Δημάρχου Χρήστου Αηδόνη – Το 90% ήδη υλοποιείται από την διοίκηση Ζούτσου

Το να μην γνωρίζει ένας υποψήφιος Δήμαρχος την πόλη, της οποίας διεκδικεί την διοίκηση, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Το να υπάρχει ένδεια προγραμματικού λόγου, η οποία καλύπτεται με αόριστα και ασαφή επικοινωνιακά σποτάκια νοικιασμένα από βιβλιοθήκες έτοιμου υλικού στην Ευρώπη και στην Αμερική, θα λέγαμε ότι το έχουμε ξαναζήσει. Το να έχουμε όμως υποψήφιο που να ευαγγελίζεται την αλλαγή, «για να βγάλει τον τόπο από το τέλμα», και το 90% των δράσεων που συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του, να είναι δράσεις που ήδη υλοποιούνται από την παρούσα Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν το έχουμε ξανασυναντήσει. Σύμφωνα με τον κ. Αηδόνη, το πολιτικό του πρόγραμμα, έχει παραχθεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, παράγει προεκλογικά προγράμματα, νομίζουμε ότι είναι μια χρήσιμη πληροφορία, ώστε οι απανταχού υποψήφιοι, να απευθύνονται στον κ. Σφακιανάκη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για τις προεκλογικές τους ανάγκες, αντί να ακολουθούν την πεπατημένη και να καταγράφουν τα προβλήματα γειτονιά – γειτονιά με σκοπό να σχηματίσουν εικόνα των αναγκών της πόλης και να προτείνουν λύσεις για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Επανερχόμενοι, όμως στο πρόγραμμα του κ. Αηδόνη, 74 σελίδες στο σύνολό του, παρατηρούμε ότι πρακτικά πρόκειται για μια διατύπωση γενικών αρχών σχετικά με τις πιθανές εφαρμογές των 17 δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέχρι εδώ, όλα καλά και προφανώς δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο, στο να θέλεις το πολιτικό σου πρόγραμμα να εναρμονίζεται με τις αρχές ενός παγκόσμιου οργανισμού. Ακόμη όμως και όταν παίρνεις ένα έτοιμο πρόγραμμα και εκεί που λέει για παράδειγμα Δράμα, γράφεις Παλλήνη, οφείλεις να εξετάσεις εάν αυτές οι γενικές αρχές είναι: α) εφαρμόσιμες στην συγκεκριμένη πόλη και, β) εάν ήδη εφαρμόζονται. Εάν δεν το κάνεις, ή δεν ξέρεις την πόλη ή το χειρότερο δεν σε ενδιαφέρει η ουσία αλλά μόνο οι εντυπώσεις.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τις αναφορές σε κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και Μονάδας Καύσης Αποβλήτων εντός του Δήμου Παλλήνης. Προφανώς, ένα έτοιμο πρόγραμμα, απαιτεί εξειδίκευση ανά γειτονιά, ιδίως σε δήμους όπου απαιτούνται και έργα για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων και όχι μόνο άυλες δράσεις. Σε αυτό το κομμάτι, είτε από άγνοια, είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά.

Για να μην αδικούμε όμως τον κ. Αηδόνη, στις 74 σελίδες περιλαμβάνονται και τουλάχιστον 2!!! που έχει προσθέσει αυτός και οι συνεργάτες του. Η μία μάλιστα εξ’ αυτών αναφέρει ως πολεοδομική παρέμβαση τις αναπλάσεις και τις πράσινες γωνιές. Ασχολίαστο!

Εκείνο που πραγματικά μας κάνει εντύπωση, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δράσεων, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κ. Αηδόνη, είναι δράσεις που υλοποιούνται, έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση ή είναι σε εξέλιξη από την Διοίκηση Ζούτσου.

Αν όλα αυτά που κάνει η διοίκηση Ζούτσου, είναι καλά και αξιόλογα, όπως μάλιστα εσείς κ. Αηδόνη, αναφέρετε στο πρόγραμμά σας, γιατί να εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι εσάς για να τα συνεχίσετε, όταν μάλιστα όπως αποδεικνύεται δεν τα ξέρετε και καλά;

Αυτό σίγουρα είναι πρωτοτυπία, να σου ζητάει κάποιος να αλλάξεις έναν δοκιμασμένο και αξιόπιστο Δήμαρχο, για να συνεχίσει το έργο του, ένας άπειρος και άσχετος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!!